Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työsuojelun ja -hyvinvoinnin keskeiset haasteet liittyvät yksipuoliseen fyysiseen kuormittumiseen, tietointensiivisyyteen ja työajan hallintaan. Toimistotyyppinen asiantuntijatyö on usein intensiivistä, ennakoimatonta, sirpaloitunutta ja vaikeasti aikataulutettavaa. Psykososiaalista kuormittumista aiheuttavat organisaatioiden ja toimintatapojen toistuvat muutokset sekä tietojärjestelmien nopea kehittyminen ja siten jatkuva uusien taitojen omaksuminen.

Toimistoympäristössä tehtävä, tietotekniikkaa työvälineenä käyttävä asiantuntijatyö on yleistä lähes kaikilla toimialoilla Suomessa. Esimerkkejä toimistomaisesta asiantuntijatyöympäristöstä ovat teollisuuden, palvelualojen ja julkishallinnon toimistot ja palvelutyöpisteet, ICT-yritykset, pankki- ja vakuutusyhtiöt sekä asiakaspalvelukeskukset. Monilla työpaikoilla työskentelee liikkuvaa ja monipaikkaista tietotyötä tekeviä eli mobiileja työntekijöitä. Etätyöstä on tullut merkittävä työn tekemisen tapa.

Työturvallisuuskeskuksen koulutukset

Koulutuksissamme korostuvat käytännönläheisyys, vahva työsuojeluosaaminen sekä monipuolinen eri alojen tuntemus. Koulutuksia järjestetään lähi-, monimuoto- ja verkko-opetuksena.

Työturvallisuuskeskuksen palveluryhmä kehittää alan työturvallisuutta

Ota yhteyttä!