Työpaikan työterveyspalvelut
Työterveyshuollon toiminnan tulee perustua työterveyshuoltolain ohella hyvään työterveyshuoltokäytäntöön, josta säädetään asetuksessa (VNa 708/2013).
Hyvä työterveyshuoltokäytännön mukainen työterveyshuolto on asiakaslähtöistä, riippumatonta, eettistä, luottamuksellista, monitieteistä ja moniammatillista. Siihen kuuluvat työterveyshuollon toiminnan suunnitelmallisuus sekä toiminnan laadun ja tuloksellisuuden seuranta ja arviointi. Eri alojen asiantuntijoiden yhteistyöllä saadaan käyttöön monipuolinen tieto työn ja terveyden välisistä suhteista sekä niiden hallinnasta.
Osion alasivut
Työterveyshuoltopalvelut voi hankkia kunnalliselta tai kuntien yhteiseltä palveluntuottajalta tai yksityiseltä lääkäriasemalta. Työnantaja voi järjestää työterveyshuollon myös itse tai yhdessä toisen työnantajan kanssa.
Työterveyshuollon toteutuksesta huolehditaan moniammatillisena yhteistyönä. Toteutuksen päävastuu on työterveyshuollon ammattihenkilöillä: työterveyslääkärillä, työterveyshoitajalla ja työfysioterapeutilla. Lisäksi tiimiin kuuluvat tarvittavat asiantuntijat, joilla on työterveyshuollon koulutus, esimerkiksi työterveyspsykologi tai asiantuntijat työhygienian, sosiaalialan, työnäkemisen tai ravitsemuksen alalta.
Ammattihenkilöt arvioivat työterveyshuollon asiantuntijoiden käytön tarpeen.