Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työpaikat odottavat oppilaitoksista valmistuvilta hyviä valmiuksia työelämään: oman alan töiden hallintaa ja kykyjä toimia turvallisesti työyhteisössä sekä työympäristössä. Hyvä turvallisuusasenne, työturvallisuuden perusteiden tuntemus ja turvallisten työtapojen osaaminen korostuvat. Jokaisen työpaikan on luonnollisesti huolehdittava riittävästä perehdyttämisestä niin, että työpaikan kaikkien toimijoiden osaaminen ja työturvallisuuden hallinta on ajan tasalla.  

Aineistot, työkalut ja koulutukset opetuksen tukena

Työturvallisuuskeskuksen koulutustarjonta on oppilaitosten hyödynnettävissä ja oppilaitoksille voidaan räätälöidä tarpeen mukaan myös koulutuksia. Tarjonnassamme osa koulutuksista on maksuttomia ja osa maksullisia. Työturvallisuuskeskuksen eri alojen työpaikoille suunnatut aineistot ja työkalut ovat myös oppilaitosten hyödynnettävissä maksuttomasti ja tarvittaessa niiden löytämisessä ja soveltamisessa auttavat erityisasiantuntijat Anssi Kaarnalehto ja Jani-Pekka Leino.

Oppilaitoksille on tulossa oma Työturvallisuuskortti®-aineisto. Aineisto tulee kurssijohtajapalveluun syksyn 2024 aikana.

Tarjouspyynnöt oppilaitoskoulutuksista

Itsearviointityökalu käytettäväksi oppilaitostilaisuudessa

Työturvallisuuskeskus tarjoaa oppilaitoksen käyttöön itsearviointityökalun, jonka avulla oppilaitoksessa voidaan arvioida työturvallisuuskulttuuria, johtamista, toimintatapoja, resursseja, osaamista ja työkaluja eli toimintajärjestelmää, joka vaikuttaa valmistuvien opiskelijoiden työsuojeluasenteisiin ja -taitoihin.

Ota yhteyttä!