Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työturvallisuuskortti maksuttomaksi nuorten toisen asteen tutkinnoissa

Työturvallisuuskortti on suosittu tapa opettaa työturvallisuuden perusasioita toisen asteen tutkinnoissa. Osana Työturvallisuuskeskuksen vastuullisuusohjelmaa mahdollistetaan Työturvallisuuskortin suorittaminen veloituksetta toisen asteen koulutuksessa alle 20-vuotiaille nuorille.
Kuva: Mikael Ahlfors

Uudistus otetaan käyttöön lokakuussa 2023.

– Haluamme tällä tavalla mahdollistaa kaikille työelämään siirtyville nuorille hyvät tiedot ja taidot työskennellä turvallisesti. Tällä tuetaan sekä työpaikkojen toimintaa että työntekijöiden terveyttä ja hyvinvointia, kertoo Työturvallisuuskeskuksen strategia- ja kehitysjohtaja Tuomas Wuorikoski.

Koulutuksesta vastaavat edelleen oppilaitokset, jotka ovat tehneet sopimuksen Työturvallisuuskeskuksen kanssa Työturvallisuuskortti-koulutuksen järjestämisestä.

Työturvallisuuskeskus on vastuullisuusohjelmassaan sitoutunut edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Maksuton Työturvallisuuskortti nuorille on konkreettinen toimenpide, joka edistää koulutustoiminnan vaikuttavuutta.

Lisätietoja