Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Muotiala valmistaa tekstiilejä ja vaatteita kuluttajille sekä nahka- ja turkisvaatteita. Työvaatevalmistajat valmistavat ammatti- ja suoja-asuja. 

Tekstiiliteollisuus valmistaa kuluttajille muun muassa lankoja, kankaita ja neuloksia sekä yrityksille kuitukankaita, vanuja, päällystettyjä kankaita, lasikuitukudoksia, paperikoneviiroja ja -huopia sekä muita teknisiä tekstiilejä valmistetaan muille teollisuuden aloille.

Kenkäteollisuudessa Suomessa valmistetaan vapaa-ajan työ- ja turvajalkineita. Nahkateollisuudessa valmistetaan laukkuja, satuloita sekä nahkavaatteita.

Tekstiilihuoltopalveluihin kuuluu tekstiilien puhdistus- ja vuokraustoiminta. Tekstiilien puhdistusta ja jälkikäsittelyä tehdään pesuloissa ja pesulamyymälöissä. Tyypillisiä pesulapalveluita ovat vesipesut, kemialliset pesut, emulsiopesut, mattopesut ja tekstiilien jälkikäsittely. Tekstiilien jälkikäsittelyyn kuuluu muun muassa silitystä, mankelointia ja viikkausta.

Työturvallisuuskeskuksen koulutukset

Koulutuksissamme korostuvat käytännönläheisyys, vahva työsuojeluosaaminen sekä monipuolinen eri alojen tuntemus. Koulutuksia järjestetään lähi-, monimuoto- ja verkko-opetuksena.

Tekstiili- ja kenkäteollisuuden työalatoimikunta kehittää alan työturvallisuutta

Ota yhteyttä!