Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Monimuotoisuudella tarkoitetaan organisaation henkilöstön, asiakaskunnan ja muiden sidosryhmien moninaisuutta ja moniarvoisuutta. Monimuotoisuuden määritteitä ovat ikä, sukupuoli, vammaisuus, terveydentila, etninen alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto, vakaumus ja seksuaalinen suuntautuminen. Nämä ovat myös lakien määrittelemiä syrjintäperusteita, joiden vuoksi ihmisiä ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan. Työyhteisössä monimuotoisuuden ulottuvuuksia ovat myös työntekijöiden toisistaan poikkeava koulutus, kokemus, taidot, työnteon tapa, persoonallisuus ja arvot.

Julkaisu on suunnattu johdolle, esihenkilöille, työsuojeluhenkilöstölle, luottamushenkilöille sekä henkilöstön kehittämistehtävissä toimiville.

Tilaa painettu versio tai lataa PDF

Julkaisija:
Työturvallisuuskeskus, palveluryhma
Sisältö:
Kerttuli Harjanne Työturvallisuuskeskus, Timo Höykinpuro Palvelualojen työnantajaliitto ja Finanssialan keskusliitto, Tanja Lehtoranta Ammattiliitto Pro, Tanja Luukkanen Ammattiliitto Pro, Kirsi Mäkinen Apteekkien työnantajaliitto ja Kaupan liitto, Päivi Rauramo Työturvallisuuskeskus, Lotta Savinko Suomen ekonomit, Riikka Sipilä Suomen Ekonomit, Seija Virta Palvelualojen ammattiliitto PAM, Kirsi Yli-Kaitala Työterveyslaitos
Julkaisuvuosi:
2016
ISBN (painettu):
978-951-810-625-1
ISBN (pdf):
978-951-810-626-8
Toimialat:
Kaikille aloille yhteiset aiheet
Aiheet:
esihenkilö johtaminen monimuotoisuus työsuojelun yhteistoiminta työyhteisö yhdenvertaisuus ja tasa-arvo
Julkaisumuodot:
Painotuote PDF-julkaisu
Kielet:
suomi