Tulevaisuusvuoropuhelun avoin verkkokurssi (MOOC) on julkaistu

Avoimen verkkokurssin suorittamalla saa perusymmärryksen siitä, mitä Tulevaisuusvuoropuhelu on ja miten menetelmää voi itse hyödyntää.
– Tulevaisuusvuoropuhelu on saanut hyvää palautetta erityisesti siitä, että se on selkeä ja tavoitteellinen prosessi. Vuoropuhelu lisää yhteistä tietoa ja avaa silmiä uudenlaisille ratkaisuille. Luottamus, joka lisääntyy yhteisen työskentelyn myötä, auttaa yhteistyön tekemistä myös jatkossa, painottaa työelämän kehittämiskonsultti Laura Sarparanta TYÖ2030 -ohjelmasta.
Tulevaisuusvuoropuhelua voidaan käydä joko organisaation sisäisesti, toimialakohtaisesti tai alueellisten verkostojen kesken.
Toimialalla ja alueverkostoissa käytävien vuoropuheluiden tavoitteena on päivittää yhteistä ymmärrystä alan tai alueen tilanteesta tai etsiä ideoita, joilla voidaan vastata jo tiedossa oleviin tulevaisuuden haasteisiin. Organisaation sisäisillä vuoropuheluilla luodaan yhteistä ymmärrystä työpaikan tilanteesta henkilöstön ja työnantajan välillä sekä syvennytään organisaatiolle ajankohtaisiin teemoihin.
Viime syksynä menetelmää hyödynsivät Teollisuusliitto, Teknologiateollisuus, Ammattiliitto Pro sekä YTN, jotka yhdessä etsivät konkreettisia ratkaisuja työhyvinvoinnin nostoon ja sitä kautta teknologia-alan tuottavuuden vahvistamiseen.
– Tulevaisuusvuoropuhelun avulla saimme hankkeellemme erinomaisen alun; tavoitteeseen ollaan jo hyvällä matkalla ja työhyvinvointiin liittyviä hyviä käytänteitä on jo päästy jakamaan yrityksille, asiantuntijoille sekä liittojen välillä. Olemme sopineet jatkotoimista osapuolten kesken ja käynnistämme työhyvinvointitutkimuksen vielä ennen kesää. Tulevaisuusvuoropuhelu tuotti arvoa kaikille hankkeemme osapuolille, iloitsee Teollisuusliiton työympäristöpäällikkö Vesa Kotaviita.
Lisätietoja

Laura Sarparanta
Erityisasiantuntija
Työterveyslaitos, Työ2030-hanke
laura.sarparanta@ttl.fi(siirryt toiseen palveluun)
030 474 3371