Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Kemiallisten tekijöiden riskienhallinta

Työnantajan on tunnistettava työssä esiintyvien kemiallisten tekijöiden aiheuttamat vaarat ja arvioitava niistä työntekijöiden turvallisuudelle ja terveydelle mahdollisesti aiheutuvat riskit. Tavoitteena on tunnistaa tilanteet, joissa on tehtävä riskinhallintatoimia. Tässä animaatiossa käydään läpi keskeiset kohdat työpaikan kemiallisten tekijöiden riskienhallinnassa.

Käyttöturvallisuustiedote hyötykäyttöön

Käyttöturvallisuustiedote seuraa jokaista kemikaalitoimitusta työpaikalle. Se toimii arvokkaana tietolähteenä, kun laaditaan kemikaaliluettelo, tehdään riskien arviointia tai suunnitellaan riskinhallintatoimia ja työntekijöiden koulutusta. Animaatiossa käydään läpi käyttöturvallisuustiedotteen tietosisältö ja pääkohdat, joihin ainakin pitäisi kiinnittää huomiota.

Hyvä kemikaalien hankintakäytäntö

Kemikaalien valinta on keskeinen osa kemikaaliturvallisuuden hallintaa. Jos työ voidaan tehdä ilman vaarallista kemikaalia, säästytään usein suurelta hallinnolliselta työmäärältä. Kemikaalien hankinnassa tehdään ne valinnat, jotka ratkaisevat, mille kemikaaleille työpaikalla saatetaan altistua sekä kuinka paljon aikaa ja rahaa kemikaalien hallintaan jatkossa kuluu. Tässä animaatiossa kerrotaan kemikaalihankinnan vaiheista ja niihin liittyvistä hyvistä käytännöistä. Kesto 6:01 min.

Julkaisija:
Työturvallisuuskeskus
Julkaisuvuosi:
2021
Toimialat:
Kaikille aloille yhteiset aiheet Kemianteollisuus
Aiheet:
altisteet riskien arviointi työhygienia työturvallisuus työympäristö vaarojen tunnistaminen
Julkaisumuodot:
Video
Kielet:
suomi

Liittyvät julkaisut