Elintarviketeollisuuden työpaikkatapaturmat
Positiivisesta kehityksestä huolimatta suuri osa teollisuuden työpaikkatapaturmista sattuu elintarvikkeiden valmistuksessa. Elintarviketeollisuuden työpaikkatapaturmista tarvitaan toimialakohtaista tietoa, koska ala sisältää alakohtaisia tyypillisiä työhön ja työympäristöön liittyviä vaaratekijöitä. Toimialakohtainen tieto auttaa tunnistamaan näitä erityisriskejä ja kehittämään kohdennettuja toimenpiteitä turvallisuuden parantamiseksi ja tapaturmien vähentämiseksi.
Elintarviketeollisuuden työpaikkatapaturmat -tilastoanalyysi on tehty osana Turvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketeollisuudessa -tutkimushanketta (Safe Food Industry, SafeFI(siirryt toiseen palveluun)). Lisäksi hankkeessa on julkaistu tapauskuvaukset, jotka sisältävät kuusi käytännön esimerkkiä turvallisuuskulttuurin edistämisestä elintarvikealan yrityksissä.
Lataa julkaisu PDF-muodossa
- Julkaisija:
- Työturvallisuuskeskuksen elintarviketeollisuuden työalatoimikunta, Työsuojelurahasto ja Tampereen yliopisto
- Sisältö:
- Noora Nenonen
- Julkaisuvuosi:
- 2024
- ISBN (pdf):
- 978-951-810-907-8
- Toimialat:
- Elintarvikeala
- Aiheet:
- riskien arviointi työtapaturmat työturvallisuus vaarojen tunnistaminen
- Julkaisumuodot:
- PDF-julkaisu
- Kielet:
- suomi