Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Positiivisesta kehityksestä huolimatta suuri osa teollisuuden työpaikkatapa­turmista sattuu elintarvikkeiden valmistuksessa. Elintarviketeolli­suuden työpaikkatapaturmista tarvitaan toimialakohtaista tietoa, koska ala sisältää alakohtaisia tyypillisiä työhön ja työympäristöön liittyviä vaarate­kijöitä. Toimialakohtainen tieto auttaa tunnistamaan näitä erityisriskejä ja kehittämään kohdennettuja toimenpiteitä turvallisuuden parantamiseksi ja tapaturmien vähentämiseksi.

Elintarviketeollisuuden työpaikkatapaturmat -tilastoanalyysi on tehty osana Turvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketeollisuudessa -tutkimushanketta (Safe Food Industry, SafeFI(siirryt toiseen palveluun)). Lisäksi hankkeessa on julkaistu tapauskuvaukset, jotka sisältävät kuusi käytännön esimerkkiä turvallisuuskulttuurin edistämisestä elintarvikealan yrityksissä.

Lataa julkaisu PDF-muodossa

Julkaisija:
Työturvallisuuskeskuksen elintarviketeollisuuden työalatoimikunta, Työsuojelurahasto ja Tampereen yliopisto
Sisältö:
Noora Nenonen
Julkaisuvuosi:
2024
ISBN (pdf):
978-951-810-907-8
Toimialat:
Elintarvikeala
Aiheet:
riskien arviointi työtapaturmat työturvallisuus vaarojen tunnistaminen
Julkaisumuodot:
PDF-julkaisu
Kielet:
suomi