Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Työhyvinvointikortti®-koulutuksesta tärkeää osaamista HR-asiantuntijan työhön

Artikkeli
Liiketoiminnan kouluttaja Mirkka Hautanen kertoo, että Työhyvinvointikorttikoulutus on jo vakiintunut osa HR-asiantuntijakoulutuksen vapaasti valittavaa opintotarjontaa Suomen Yrittäjäopistossa.
Mirkka Hautanen, kuva: Tuukka Kiviranta

Hautanen on itse toiminut Työhyvinvointikorttikouluttajana vuodesta 2021 alkaen ja on saanut toimia kouluttajana jo lukuisia kertoja.

Hautanen kertoo HR-asiantuntijoilla olevan erittäin tärkeä rooli työhyvinvoinnin kehittämisessä. Heidän tulee myös osata pitävästi perustella työhyvinvoinnin kehittämisen tarve sekä siitä saatavat hyödyt.

– Yhtenä tärkeimpänä perusteena koulutukseen osallistumiseen on se, että työhyvinvoinnin kehittämisen perusteet ovat täyttä faktaa ja työhyvinvoinnin yhteys organisaatioiden tuottavuuteen on pystytty osoittamaan, sanoo Hautanen.

Työhyvinvointikorttikoulutuksessa osallistujilla on mahdollisuus keskittyä tähän tärkeään teemaan ja he saavat matkaansa käytännönläheisiä kehittämisideoita, joita he voivat soveltaa omassa työssä.

Hautanen suosittelee Työhyvinvointikorttikoulutukseen osallistumista paitsi HR-asiantuntijoille, myös ihan kaikille työelämässä oleville.

– Tässä ajassa tarvitaan ymmärrystä ja osaamista siitä, mistä työhyvinvointi muodostuu ja miten sitä voi edistää. Kyseessä on kokonaisuus, johon vaikuttaa monta asiaa ja juuri tähän lähestymistapaan Työhyvinvointikorttikoulutus antaa valmiuksia, muistuttaa Hautanen.

Hautasen mukaan koulutuspäivien tärkeä anti on ollut myös keskustelut, niistä saadut uudet ajatukset sekä huomiot siitä, mitkä asiat ovat jo hyvin. Myös voimavarat ansaitsevat huomiota ja niiden pohjalta on hyvä jatkaa kehittämistyötä, katsoo Hautanen.

Teksti: Satu Rantamaa