Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Uusi animaatio työtapaturmien taloudellisista vaikutuksista

Työturvallisuuskeskus on tehnyt yhdessä Tapaturmavakuutuskeskuksen kanssa lyhyen animaation työtapaturmien taloudellisista vaikutuksista.

Suomessa sattuu vuosittain yli 100 000 työtapaturmaa, joista aiheutuu työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksesta korvattavia kuluja. Vaikka työtapaturma ei aiheuttaisikaan vakuutuksesta korvattavia kuluja, aiheutuu niistä esimerkiksi viivästyksiä, häiriöitä ja lisätyötä. Jokainen menetetty työpäivä vaikuttaa organisaation toimintaan.

Animaation havainnollisissa esimerkeissä kuvataan, millaisista kustannuksista on kyse ja miten niiltä voidaan välttyä.

– Jokaisella on oikeus päästä töistä kotiin vahingoittumattomana – ja siihen meistä jokainen voi osaltaan vaikuttaa työpaikalla. Työturvallisuus on yhteinen asia ja sen eteen on tehtävä oikeita valintoja ja päätöksiä joka päivä, muistuttaa animaation tuottamiseen osallistunut erityisasiantuntija Päivi Sarmala Työturvallisuuskeskuksesta.

Lisätietoja