Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Tapaturmatutkalla voi nyt kerätä myös turvallisuushavaintoja

Tapaturmatutka on päivitetty ja sillä voi ilmoittaa ja tutkia tapaturmien lisäksi myös turvallisuushavaintoja.

Tapaturmatutka on maksuton digisovellus, joka auttaa oppimaan työtapaturmista ja ennaltaehkäisemään niitä. Sovellus kokoaa yhteen ilmoitukset työpaikalla sattuneista tapaturmista ja turvallisuushavainnoista sekä opastaa niiden tutkinnassa.

Turvallisuushavainnoista ilmoittaminen ja niiden tutkinta on keskeinen keino ennakoivassa tapaturmien torjunnasta, joten se nähtiin tarpeellisena lisätoimintona Tapaturmatutkaan.

– Turvallisuushavaintoja on toivottu sovellukseen. Tapaturmien tutkinnan lisäksi on tärkeää päästä kiinni ennakoiden mahdollisiin työtapaturmien aiheuttajiin turvallisuushavaintojen avulla, sanoo erityisasiantuntija Pasi Paukkonen Työturvallisuuskeskuksesta.

Lisätietoja