Terveellinen työ -kampanjan 15. hyvien käytäntöjen kilpailu – Siun Sote ja Nestlé Turku saivat kunniamaininnat
Kilpailussa tavoitteena oli jakaa ja edistää hyviä
käytäntöjä tuki- ja liikuntaelinsairauksien ehkäisyyn Euroopassa. Kilpailussa
nostettiin esiin organisaatioita, jotka ehkäisevät aktiivisesti tule-sairauksia
työpaikoilla. Jokaisesta maasta kilpailuun sai ehdottaa kahta esimerkkiä.
Suomen edustajiksi kilpailuun valittiin Siun soten”Hoito- ja
hoivatyön Ergonomiamalli” sekä Suomen Nestlé Oy:n”Tuki- ja liikuntaelinsairauksien vähentäminen
ergonomiaa ja moniammatillista yhteistyötä kehittämällä Turun
lastenruokatehtaalla”.
Suomen
ehdokkaat, sekä Nestlé Turku että Siun sote saivat kunniamaininnat kilpailussa. Nestlé Turku on tehnyt
vuosien ajan menestyksellistä työtä ergonomian kehittämisessä, mikä on
heijastunut positiivisesti yrityksen koko turvallisuuskulttuuriin.
Työturvallisuuskeskuksen
elintarviketeollisuuden työalatoimikunnan puheenjohtaja Ilona Snellman
iloitsee tuloksesta.
– Onnittelen
Nestlé Turkua
menestyksestä kilpailussa. Elintarvikealoillakin tuki- ja liikuntaelinsairaudet
ovat suuri haaste, mutta tallaiset yritysesimerkit osoittavat, että johdon
vahvalla sitoumuksella ja koko työyhteisön osallistamisella nämäkin asiat ovat
hallittavissa, sanoo Snellman.
Työturvallisuuskeskuksen
elintarviketeollisuuden työalatoimikunta näki tässä hyvän esimerkin myös muille
ja kannusti yritystä kilpaan. Elintarviketeollisuuden työalatoimikunta myös
tuotti videon Ergonomia tuki- ja liikuntaelinsairauksien ehkäisyssä, jossa
kerrotaan Nestlén työntekijän Pekan tarina.
– Video
on inhimillinen ja tuo esille miten johdon, työsuojeluorganisaation,
työterveyshuollon ja työntekijöiden yhteisillä ponnistuksilla ihmiset pysyvät
työkykyisinä ja koko turvallisuuskulttuuri saadaan paranemaan. Koko
yhteiskuntamme kannalta on oleellista, että ihmiset pysyvät työkykyisinä, sanoo Snellman.
Katso video Ergonomia tuki- ja liikuntaelinsairauksien ennaltaehkäisyssä
Tutustu
palkittuihin
ja kunniamaininnan saaneisiin esimerkkeihin