Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ergonomiaverkosto Sotergo
Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ergonomiaverkosto kokoaa ja välittää viestiä henkilöstön ja potilaiden terveyttä ja turvallisuutta edistävistä menetelmistä.
Sivun sisällysluettelo
Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ergonomiaverkosto Sotergon tavoitteena on alan työturvallisuuden ja -terveyden edistäminen pääasiassa tiedonvälityksen avulla.
Sotergo on sosiaali- ja terveysalan työturvallisuuden, työsuojelun, työhyvinvoinnin, työterveyshuollon ja työelämän kehittämiseen osallistuva valtakunnallinen yhteistoimintaelin. Se koostuu sosiaali- ja terveysministeriön, opetushallituksen, Työsuojelurahaston, Työterveyslaitoksen, Työturvallisuuskeskuksen, sosiaali- ja terveysalan, kunnallisen ja yksityisen työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen edustajista sekä muista ulkopuolisista asiantuntijoista. Työturvallisuuskeskus hallinnoi verkostoa.
Sotergon toiminta on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla toimiville ammattihenkilöille, esihenkilöille, alan kouluttajille ja tutkijoille sekä apuvälineyritysten edustajille.
Tilaa Sotergo-verkoston uutiskirje
Sotergo-verkoston ajankohtaisista asioista ja tapahtumista saat tietoa tilaamalla Sotergon uutiskirjeen.
Ajankohtaista Sotergo-verkostosta
TTP Työterveys- ja työturvallisuusalan sekä Sotergo-verkoston koulutuspäivä 8.5.2025
Tutustu ohjelmaan alla olevasta linkistä ja ilmoittaudu mukaan.
Erityisasiantuntija Satu Rantamaan kirjoitus TTT-lehdessä: Sote-aloilla ergonomia uhkaa jäädä muiden kehittämistarpeiden varjoon
- Tutkimuksiin sekä muuhun parhaaseen saatavilla olevaan ergonomiatietoon perustuvan tiedon välittäminen viestintä-, kehitys- ja tietopalveluilla. Tavoitteena on ergonomiaosaamisen kehittyminen sosiaali- ja terveysalan työpaikoilla kouluttamalla ja tiedottamalla.
- Sosiaali- ja terveysalan esimiesten, työsuojelun yhteistoimintahenkilöstön ja työterveyshuollon ergonomiaosaamisen sekä yhteistyön parantaminen.
- Ergonomiaosaamisen vahvistaminen osana sosiaali- ja terveysalan turvallisuusjohtamista.
- Tulevaisuuden ergonomiakoulutukseen vaikuttaminen; ergonomiaosaamisen sisällyttäminen sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialojen koulutuksessa kaikilla asteilla.
- Ergonomiaosaamisen varmistaminen osana sosiaali- ja terveysalan ammatti- ja työelämän taitoja koko työuran ajan: perehdyttäminen, osaamisen päivittäminen lisä- ja täydennyskoulutuksella, tarkoituksenmukaisten tilojen ja apuvälineiden hallinta.
- Potilassiirtojen ergonomiakoulutusten kehittäminen ja edistäminen yhdessä koulutusten järjestäjien kanssa.
- Vuosittaisen verkostoseminaarin suunnittelu ja järjestäminen.
- Asiantuntijaverkoston toimintaa ohjaavat avoimuus, vastuullisuus, luottamuksellisuus, tasavertaisuus, sitoutuneisuus, osallisuus sekä vuorovaikutus ja tiedonvälitys
Ota yhteyttä!
