Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Autoliikenne

Kuljettajan turvallinen työpäivä, osa 1

Videosarjan ensimmäisessä osassa perehdytään kuljettajan vireystilan merkitykseen, ajoneuvon lähtötarkastukseen ja ulkoiseen tarkastukseen sekä toimiin ennen liikkeelle lähtöä.

Työturvallisuus ja työterveys autoliikenteen työpaikoilla

Tuloksellinen työsuojelu edellyttää tietoa, taitoa, tahtoa ja harkintaa sekä suunnitelmia, tavoitteita ja seurantaa, jatkuvaa parantamista. Julkaisu antaa perustietoa työsuojelusta ja on tarkoitettu tukemaan autoliikenteen työpaikkojen työsuojelutoimintaa.

Turvallinen tuulilasi

Ehjä ja oikein asennettu tuulilasi on osa ajoneuvon kantavaa rakennetta ja merkittävä turvallisuustekijä. Rikkoutuneen tuulilasin vaihtotyö vaatii tarkkuutta, puhtautta ja yhteensopivat materiaalit sekä totta kai osaavan henkilökunnan.

LNG – Turvallinen kuljetusketju

Ohje antaa perustietoa LNG:n eli nesteytetyn maakaasun turvallisesta käsittelystä kuljetusketjun aikana. Ohjeessa on myös esimerkkejä, miten riskeihin voi varautua kuljetusketjun eri vaiheissa, miten bunkraus voidaan tehdä turvallisesti ja kuinka toimitaan onnettomuustilanteessa.

Turvallinen lastaus- ja purkutyö

Tämän vihkosen tarkoituksena on auttaa lastaus- ja purkupaikoilla työskenteleviä sujuvampaan yhteistyöhön ja suunnitelmallisuuteen, joka samalla parantaa työturvallisuutta ja tuottavuutta: vähemmän tapaturmia, sairauspoissaoloja, materiaalivahinkoja ja hukattua aikaa.