Siirry sisältöön
Etusivu
Työturvallisuuskeskus

Autoala

Autoalan työharjoittelijat

Perehdytyksen puute on yksi suurimpia syitä autoalan työtapaturmiin. Hankkeessa tuotetaan tiivis materiaali autokorjaamon haasteista ja …

Autoalan silmätapaturmat

Autoalalla sattuu noin 460 silmätapaturmaa vuosittain. Hankkeessa tuotetaan silmätapaturmien ennaltaehkäisyyn liittyvää ohjeistusta niin painettuna kuin …

Turvallisesti katsastusasemalla

Opas haastaa pysähtymään viidellä turvallisuustehtävällä. Tehtävillä varmistetaan, että oman katsastusaseman työturvallisuuden perusasiat ovat kunnossa.

Eero Honka

Eero Honka on Työturvallisuuskeskuksen asiantuntija, vastuualueinaan rakennus- ja sähköala sekä Työturvallisuuskortti. Eerolla on mittava työkokemus rakennusalalta. Hän on toiminut työturvallisuuden opetustehtävissä vuodesta 2008 lähtien ja vuodesta 2018 lähtien Työturvallisuuskeskuksessa.

Turvallinen tuulilasi

Ehjä ja oikein asennettu tuulilasi on osa ajoneuvon kantavaa rakennetta ja merkittävä turvallisuustekijä. Rikkoutuneen tuulilasin vaihtotyö vaatii tarkkuutta, puhtautta ja yhteensopivat materiaalit sekä totta kai osaavan henkilökunnan.

Autoalan työsuojeluopas

Autoalan työt ovat monipuolisia ja haastavia. Oli kyseessä korjaamo- tai matka-asennustyö, on työn vaarat tunnistettava ja hallittava, jotta työ olisi suunnitelmallista ja tuottavaa. Oppaasta löytyy ohjeita ja hyviä käytäntöjä alan vahinkojen torjuntaan.